Vrijwilligers

SpreekSmakelijk bestaat dankzij haar vrijwilligers. In totaal hebben we zo’n 30 vrijwilligers, verdeeld over 4 groepen. Iedere week is er een andere groep aan de beurt om de maaltijd te organiseren.

Wilt u ook graag vrijwilligerswerk doen? Dat kan! Houdt u van koken? Of vindt u het leuk om de gasten te ontvangen, of juist mee te helpen in de bediening? Meldt u zich dan via onderstaande button aan als vrijwilliger.

SpreekSmakelijk biedt ook mogelijkheden aan scholieren om hun maatschappelijke stage bij ons te vervullen. Als jij interesse hebt in een stage bij ons en meer wilt weten over de mogelijkheden, dan komen we graag met jou in contact.


Medewerkers Syndion helpen mee….

Foto afkomstig van website Dorpshuis Asperen

Syndion is er voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Onder andere op het vlak van werken worden zij ondersteund, zodat ze dit kunnen doen op een manier die zij zelf prettig vinden. Medewerkers van Syndion zijn werkzaam in het dorpshuis en ondesteunen ons iedere donderdag bij het voorbereiden van de maaltijd, door onder andere het klaarzetten en indekken van de tafels.


Vrijwilliger Koos aan het woord….

Koos is vanaf de eerste keer aanwezig geweest bij SpreekSmakelijk. Naast het meedraaien en koken in zijn team maakt hij wekelijks deel uit van het keukenteam. Hieronder vertelt Koos zijn ervaring.

“Jij kookt toch graag?”, was de vraag die ik eind 2015 kreeg. En inderdaad koken is één van mijn hobby’s. Nou dan is een nieuw project waarbij er 1 keer per week een maaltijd bereid wordt voor verschillende mensen echt iets voor jou!!!!. Al gauw werden er vier teams gevormd, welke bij toerbeurt gingen koken en werd de maaltijd geserveerd in het Dorpshuis. Natuurlijk is ieder team geweldig, maar “mijn team” is echt super. Een prima sfeer en volop samenwerking, wat zeker blijkt als er een uitvaller is. Zonder morren springt 1 van de andere teamleden in en uiteindelijk is er weer een heerlijke maaltijd.


De maatschappelijke stage van Maxim….

Lees hier zijn verhaal….

Ik zit op het Heerenlanden in Leerdam en dit schooljaar moet ik 5 uur maatschappelijke stage lopen. Ik heb gevraagd of dat bij SpreekSmakelijk kon. Ik kreeg een leuke klus, want ik mocht op een zaterdagochtend meer dan 100 kerstpakketten inpakken. Het was best een beetje zwaar, want er zat veel in de tassen. Maar het was wel gezellig, want ik kreeg hulp van 2 andere mensen. Na het inpakken ben ik de tassen mee gaan bezorgen. Dat was ook heel leuk. De mensen waren heel erg verrast. Aan het eind van de middag was ik klaar. Ik was er wel een beetje moe van, maar vond het heel leuk om te doen!